Kristin brinner för smarta förbättringar

"Det finns så enormt mycket kunskap hos medarbetarna på Fläkten. Det är så många som kan och brinner för ventilation, vilket är helt fantastiskt!"

Hej Kristin, berätta om din roll på FläktGroup.

- Jag började som Produktionsingenjör på vår produktionstekniska avdelning 2018. Här har jag fokuserat mycket på vårt monteringsflöde med material på rätt platser, rätt flöden och rätt tid. Sedan jobbar jag även med projektledning för olika utvecklings- och investeringsprojekt.

Hur trivs du på FläktGroup?

- Jag trivs väldigt bra! Jag har ett omväxlande och väldigt spännande arbete där ingen dag är den andra lik. Jag får lära mig nya saker hela tiden och ställs inför olika situationer, vilket är väldigt utvecklande. Vi är ett stort företag som erbjuder många olika produkter och därmed många och varierande befattningar och arbetsuppgifter. Sen utvecklas vi som företag hela tiden, ta till exempel våra nya stora projekt inom Datacenter. 

Det finns så enormt mycket kunskap hos medarbetarna på Fläkten. Det är så många som kan och brinner för ventilation, vilket är helt fantastiskt!

Finns det möjligheter att nyttja och utveckla sin kompetens?

- Det tycker jag verkligen! FläktGroup är under ständig utveckling och det ger ju möjligheter att utvecklas inom företaget. Här finns det en förändringsbenägenhet där vi som företag ständigt letar nya möjligheter för att förbättras och jag tycker att man som medarbetare också får stöttning från företaget till att utvecklas och hela tiden bli bättre. Jag upplever att FläktGroup är en arbetsgivare som vill att medarbetarna ska utvecklas här.

Du är ju själv involverad i det utökade affärsområdet Datacenter på FläktGroup, vad innebär det?

- Det är ett jättestort projekt med nya användningsområden, som gör att vi kommer kunna arbeta på ett helt nya sätt inom FläktGroup. Möjligheterna är också väldigt stora, det är ett växande segment med stora möjligheter att arbeta med nya saker. Det kan säkert bli ett nästa steg för många inom företaget.

Vad motiverar dig i ditt jobb?

- Att göra saker bättre, att få se saker förändras till det bättre. Genom att till exempel förändra ett flöde kan produktionen förbättras och bli mer effektiv.

Hur skulle du sammanfatta ditt FläktGroup i tre ord? 

- Innovativt, hållbart och varierande.

Together We Create Excellence. For Life. 

Nedan hittar du alla våra lediga tjänster just nu. Om du hittar något som passar, skicka in en ansökan idag!

Jobbtitel
Jobbkategori
Plats
Ansök senast
Jobbtitel: System Engineer
On-site
Jobbkategori: R&D
Plats: Jönköping
Ansök senast: 2024-06-03

På R&D arbetar vi med att driva utveckling av våra produkter inom ventilation. I Jönköping ansvarar vi utvecklingen av luftbehandlingsaggregat och kylbafflar vilket innebär att expertis, produktutveckling och stor del av tillverkningen av produkterna sker här. Vår funktion består av team inom mekanikkonstruktion, styr & regler, laboratorium och teknikutveckling och vi har bland annat ett av Europas största och mest avancerade laboratorier. Här får du vara del av hela kedjan, från utveckling och testning till färdig produkt som levereras till kund.

OBS: Intresserad av tjänsten?

Vi byter just nu rekryteringsplattform. Ansökan till tjänsten som System Engineer är registrerad på vår nya plattform.
Välkommen med din ansökan genom att följa denna länk:

System Engineer R&D - FläktGroup Sweden AB (teamtailor.com)

 

 

 

Jobbkategori: Sälj och service
Plats: Jönköping
Ansök senast: 2024-05-23

Är du driven och resultatinriktad?
Då har vi något för dig! Vi söker en Technical Sales Support and Project Manager i Jönköping!

MOG står för Marine Oil and Gas och är den del av FläktGroup som arbetar med ventilation på olika fartygstyper. Vi arbetar med både ny- och ombyggnationer. MOG Sverige verkar på den globala marknaden med fokus på Tyskland, Frankrike, Italien och Finland. Vi har även kunder i Kina, Singapore och USA. Våra kunder består till största delen av varv, men även rederier och entreprenörer utgör en stor del av vår kundkrets. Inom MOG kommer du att ha kollegor runt om i världen såsom, Singapore, Indien, Polen, UK och Finland.

 Vi erbjuder dig

Som Technical Sales and Project Manager är du ansvarig för kommunikation och förhandling med kunder under projektstadiet. Du är projektledare och ansvarar för övervakning av kostnader och intäkter i dina tilldelade projekt. Likaså säkerställer du att projekten uppnår satta mål och du leder arbetet med extra orders inom projektet. I både projekt- och offertstadiet bereder du kostnadskalkyler, tidplaner, tekniska beräkningar, kvalitetsplaner och produktval. Du hantera kontraktsfrågor, bokar order och driver reservdelsförsäljning. Ditt arbete sker i nära samarbete med FläktGroups produktionsenhet och dess olika avdelningar i Jönköping.

Hos oss får du en roll som är viktig i företagets fortsatta utveckling inom MOG, där du får möjlighet att självständigt arbeta med alla delar inom säljprocessen. Det är ett omväxlande jobb som innebär många kontaktytor och som bygger på långsiktiga relationer. Vi har en bred produktportfölj och du får goda möjligheter till personlig utveckling. Vi värdesätter samarbete högt och du blir en del av ett positiv och drivet team.

Din profil 

Vi söker dig som är utbildad inom HVAC (heating, ventilation and air conditioning), automation eller maskinteknik alternativt har tillskansat dig likvärdig kunskap genom erfarenhet. Du bör ha minst 5 års erfarenhet inom exempelvis försäljning, projektledning, systemdesign för HVAC eller teknisk support. Har du dessutom erfarenhet av Marine, oil and gas är det meriterande. Du bör även ha stor vana att använda tekniska beräkningsprogram och ha goda kunskaper i MS Office.

Du är framgångsrik genom att vara en god kommunikatör och förhandlare. Du har ett naturligt driv och arbetar självständigt, är resultatinriktad och har ett proaktivt förhållningssätt. Du arbetar strukturerat och har en förmåga att se helhetsperspektivet. Arbetet innebär internationella kontakter både internt och externt vilket kräver god samarbetsförmåga och mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vårt Löfte

För oss är det enkelt. För att kunna vara den ledande leverantören av energieffektiva ventilationslösningar är vår tekniska utveckling och våra kunniga och engagerade medarbetare centrala.

Hos oss på FläktGroup finns det en närhet till hela kedjan, vilket skapar en tydlig helhet. Här jobbar kunniga specialister och generalister inom flera olika yrkesområden, där vi behöver varandra för att lyckas. Vår vardag kännetecknas av en flexibel och öppen inställning där vi tillsammans hjälps åt för att hitta den bästa lösningen oavsett vilka utmaningar vi stöter på, både i vårt arbete och för våra kunder. Hos oss blir du en del av ett lag, vem som gör målet spelar ingen roll. Här finns en kultur där du både vågar uttrycka din åsikt, enkelt tar kontakt med andra och där du kan vara dig själv.

För det är tillsammans vi skapar något enastående. För hela livet.

Övrig information

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Magnus Hermansson, TSS Manager MOG, +46 (0)31 83 65 34 eller magnus.hermansson@flaktgroup.com. Sista ansökningsdag är 23 maj och vi tillämpar löpande urval. Därför kan tjänsten komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut.

Inför rekryteringen har vi tagit ställning till annonskanaler och rekryteringsbolag och vi undanber oss därför samtal angående detta.

Jobbtitel: Produkt & Teknikingenjör - R&D
On-site
Jobbkategori: R&D
Plats: Jönköping
Ansök senast: 2024-05-19

Vill du vara med och utveckla energieffektiva produkter som bidrar till bättre hälsa?

Vi erbjuder dig

På FläktGroup Jönköping arbetar vi med produkter och system för inomhusklimat och ventilation. Här tillverkar vi luftbehandlingsaggregat, roterande värmeväxlare och kylbafflar. R&D ansvarar för utveckling och kunskapsbyggande, med fokus på framtidens system för ett energieffektivt och högklassigt inomhusklimat i kommersiella fastigheter. Vår funktion består av team inom mekanikkonstruktion, styr & regler, laboratorium, projektledning samt teknikutveckling och vi har bland annat ett av Europas största och mest avancerade laboratorier. Hos oss får du vara delaktig i hela kedjan, från utveckling och testning till färdig produkt som levereras till kund.

Vi växer och utökar nu vårt team med en produkt- och teknikingenjör. Du kommer ha fullt fokus på utveckling av de produkter som tillverkas i Jönköping. Detta innebär att säkerställa funktioner, prestanda och robusthet för både aggregat, kylbafflar och rotorer.  Arbetsuppgifterna kretsar kring egenskaper och prestanda för produkterna och dess ingående delar som fläktar, värmeåtervinnare, filter, batterier, ljuddämpare etc. Teknikingenjörerna är också utvecklingsavdelningens experter på ventilationssystem och hur produkterna fungerar på systemnivå.  

Produkt och teknikingenjörers huvudsakliga bidrag till utveckling av våra produkter är:

  • Framtagning, validering och införande av tekniska prestandavärden för katalogdata och produktvalsprogram.
  • Utvärdera labtester och dokumentera slutsatser.
  • Bistå med komponent-, produkt- och prestandakompetens i utvecklings- och produktvårdsprojekt.
  • Leda och specificera lokala teknikutvecklingsprojekt.
  • Specificera nya mjukvarufunktioner till produkternas styrsystem.
  • Implementera globala teknikprojekt på Jönköpings produktplattform.
  • Certifieringsprogram för relevanta branchorganisationer.
  • Vara tredje linjens support vid frågor från kunder.

Du  är placerad i Jönköping, ingår i labb- och teknikgruppen som består av 7 kollegor.

Din profil

Vi söker dig som har en ingenjörsutbildning inom fysik eller energiteknik, och har en stark analytisk förmåga. Du kommer ha stor nytta av tidigare yrkeserfarenhet som antingen utvecklingsingenjör eller ventilationskonsult, och har du tidigare jobbat med Matlab och FEM/CFD-beräkningar är det meriterande. Personliga egenskaper som är viktiga i rollen är noggranhet och ett eget intresse av att driva saker framåt med ett stort kvalitetsfokus. Då vi är en global koncern är det viktigt att du behärskar både svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Vårt Löfte

För oss är det enkelt. För att kunna vara den ledande leverantören av energieffektiva ventilationslösningar är vår tekniska utveckling och våra engagerade medarbetare centrala.
På FläktGroup Sweden AB jobbar ca 750 anställda och vi har produktion och utveckling i Jönköping och Järna samt säljkontor på 16 platser runt om i Sverige. Vi erbjuder spännande utmaningar i en internationell miljö. Här jobbar specialister och generalister inom bland annat försäljning, utveckling, produktion, IT, logistik, marknad och ekonomi. Hos oss på FläktGroup är närheten till våra kunniga medarbetare inom flera yrkesområden en styrka som skapar en tydlig helhet. Här finns en kultur som präglas av laganda och entreprenörskap, där vår vardag kännetecknas av en amibitiös och flexibel inställning. Vi hjälps tillsammans åt för att hitta den bästa lösningen, oavsett vilka utmaningar vi stöter på. Både i vårt arbete och för våra kunder. 
För det är tillsammans vi skapar något enastående. För hela livet.

Övrig information

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Martin Crona, R&D Manager, 036-19 35 80 eller martin.crona@flaktgroup.com. Sista ansökningsdag är 12 maj och vi tillämpar löpande urval.

 

Jobbkategori: Sälj och service
Plats: Malmö
Ansök senast: 2024-06-02

Är du en tävlingsinriktad, driven person som har erfarenhet av konsult och entreprenörsledet och brinner för att göra affärer? Då har vi något för dig!

Stories

Joseph är problemlösaren som gillar action & teknik

“Mixen av problemlösning och att vara involverad i verksamheten är det roligaste. Jag lockades av att få jobba produktionsnära och att få se slutprodukten, det tycker jag är jätteroligt!”
Läs mer

Amir är Lean-fantasten med fokus på toppkvalitet

”Kvalitetsarbetet förenar kundernas behov av riktigt bra produkter med våra interna satsningar av att hela tiden utveckla vår verksamhet. Det är en uppenbar win win.”
Läs mer

Karl - Kunden som blev vår säljare

”Att vi har en stor produktion här i Sverige och lokal närvaro i vår säljorganisation, gör ju att vi kan ge ökad tillgänglighet och snabbare information till våra kunder.”
Läs mer

Amir har hjärta för smarta & klimatsmarta produkter

”För mig är det viktigt att jobba på ett företag som tänker på miljön. Våra produkter är väldigt klimatsmarta.”
Läs mer

Hanna drivs av att mixa teknik, produktion & kundfokus

”Det händer alltid nya saker som gör att du utvecklas. Här finns det inte en chans att du tröttnar på ditt jobb!”
Läs mer

Mehmet har jobbat på FläktGroup i 25 år!

”Med fokus på ständiga förbättringar, hög kvalitet och bra kvalitetskontroller minskar både reklamationsärenden och transportkostnader. Det är väldigt roligt!”
Läs mer