Amir har hjärta för smarta & klimatsmarta produkter

”För mig är det viktigt att jobba på ett företag som tänker på miljön. Våra produkter är väldigt klimatsmarta.”

Amir, du är utbildad elektriker och jobbar i styrgruppen i vår Jönköpingsfabrik. Berätta om din resa hos oss på FläktGroup och vad du gör på jobbet.

- Jag började som sommarjobbare på FläktGroup efter studenten 2018 och fick sedan frågan om att fortsätta. I början jobbade jag mycket med kabeldragning och elmontering. Idag jobbar jag mest med specialprojekt, där vår grupp ansvarar för att strömsätta aggregaten och säkerställa att det är rätt parametrar och programmering i aggregaten. Sedan sluttestar vi produkterna så att allt fungerar optimalt innan de skickas ut till våra kunder. Jag började också nyligen som teamledare för min grupp, vilket känns jätteroligt.

Vad är roligast med ditt jobb?

- Roligast är omväxlingen och att vi nästan aldrig gör samma saker i de olika projekten jag jobbar i. Det kommer hela tiden nya saker i våra projekt och det är så roligt. Sen är kollegorna också en stor bidragande faktor, både i vår grupp och på företaget i stort. Det känns att vi är ett bra team och det är naturligt att vi hjälps åt och ställer upp för varandra. Alla tar sitt eget ansvar och vi driver saker framåt tillsammans.
- Men det är minst lika motiverande att jobba på just FläktGroup som företag. Vi är i framkant och tar fram nya smarta lösningar hela tiden, det märker jag tydligt som jobbar med styrdelarna i våra produkter. Sen att vi verkligen jobbar med klimatsmarta produkter som är energisnåla. För mig personligen är det väldigt viktigt att jobba på ett företag som tänker på miljön.

Ja, du har ju blivit en igenkänd profil genom ditt miljöengagemang, hur upplever du att FläktGroup jobbar med hållbarhet?

- Våra produkter är väldigt klimatsmarta och vi har produkter som återvinner en stor andel både värme och kyla. Sedan har vi internt börjat jobba mer med hållbarhet de senaste åren, både våra medarbetares hållbarhet och kopplat till vårt 5S-arbete, som jag själv är väldigt engagerad i. Vi har verkligen ordning och reda här, vilket vi också fått många positiva kommentarer om när vi får besökare från andra tillverkningsföretag. Det skapar ju en känsla av både trygghet och stolthet att jobba i vår produktion, att den är så städad och ren. Det ger både trivsel, trygghet, säkerhet och produktivitet, så det ligger mycket vinning i det initiativet som vi jobbar med dagligen. Det är väldigt viktigt för mig.

Hur skulle du sammanfatta ditt FläktGroup med tre ord?

- Innovation, klimatsmart och att det är ordning & reda här

Together We Create Excellence. For Life. 

Nedan hittar du alla våra lediga tjänster just nu. Om du hittar något som passar, skicka in en ansökan idag!

Jobbtitel
Jobbkategori
Plats
Ansök senast
Jobbkategori: Sälj och service
Plats: Jönköping
Ansök senast: 2024-05-23

Är du driven och resultatinriktad?
Då har vi något för dig! Vi söker en Technical Sales Support and Project Manager i Jönköping!

MOG står för Marine Oil and Gas och är den del av FläktGroup som arbetar med ventilation på olika fartygstyper. Vi arbetar med både ny- och ombyggnationer. MOG Sverige verkar på den globala marknaden med fokus på Tyskland, Frankrike, Italien och Finland. Vi har även kunder i Kina, Singapore och USA. Våra kunder består till största delen av varv, men även rederier och entreprenörer utgör en stor del av vår kundkrets. Inom MOG kommer du att ha kollegor runt om i världen såsom, Singapore, Indien, Polen, UK och Finland.

 Vi erbjuder dig

Som Technical Sales and Project Manager är du ansvarig för kommunikation och förhandling med kunder under projektstadiet. Du är projektledare och ansvarar för övervakning av kostnader och intäkter i dina tilldelade projekt. Likaså säkerställer du att projekten uppnår satta mål och du leder arbetet med extra orders inom projektet. I både projekt- och offertstadiet bereder du kostnadskalkyler, tidplaner, tekniska beräkningar, kvalitetsplaner och produktval. Du hantera kontraktsfrågor, bokar order och driver reservdelsförsäljning. Ditt arbete sker i nära samarbete med FläktGroups produktionsenhet och dess olika avdelningar i Jönköping.

Hos oss får du en roll som är viktig i företagets fortsatta utveckling inom MOG, där du får möjlighet att självständigt arbeta med alla delar inom säljprocessen. Det är ett omväxlande jobb som innebär många kontaktytor och som bygger på långsiktiga relationer. Vi har en bred produktportfölj och du får goda möjligheter till personlig utveckling. Vi värdesätter samarbete högt och du blir en del av ett positiv och drivet team.

Din profil 

Vi söker dig som är utbildad inom HVAC (heating, ventilation and air conditioning), automation eller maskinteknik alternativt har tillskansat dig likvärdig kunskap genom erfarenhet. Du bör ha minst 5 års erfarenhet inom exempelvis försäljning, projektledning, systemdesign för HVAC eller teknisk support. Har du dessutom erfarenhet av Marine, oil and gas är det meriterande. Du bör även ha stor vana att använda tekniska beräkningsprogram och ha goda kunskaper i MS Office.

Du är framgångsrik genom att vara en god kommunikatör och förhandlare. Du har ett naturligt driv och arbetar självständigt, är resultatinriktad och har ett proaktivt förhållningssätt. Du arbetar strukturerat och har en förmåga att se helhetsperspektivet. Arbetet innebär internationella kontakter både internt och externt vilket kräver god samarbetsförmåga och mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vårt Löfte

För oss är det enkelt. För att kunna vara den ledande leverantören av energieffektiva ventilationslösningar är vår tekniska utveckling och våra kunniga och engagerade medarbetare centrala.

Hos oss på FläktGroup finns det en närhet till hela kedjan, vilket skapar en tydlig helhet. Här jobbar kunniga specialister och generalister inom flera olika yrkesområden, där vi behöver varandra för att lyckas. Vår vardag kännetecknas av en flexibel och öppen inställning där vi tillsammans hjälps åt för att hitta den bästa lösningen oavsett vilka utmaningar vi stöter på, både i vårt arbete och för våra kunder. Hos oss blir du en del av ett lag, vem som gör målet spelar ingen roll. Här finns en kultur där du både vågar uttrycka din åsikt, enkelt tar kontakt med andra och där du kan vara dig själv.

För det är tillsammans vi skapar något enastående. För hela livet.

Övrig information

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Magnus Hermansson, TSS Manager MOG, +46 (0)31 83 65 34 eller magnus.hermansson@flaktgroup.com. Sista ansökningsdag är 23 maj och vi tillämpar löpande urval. Därför kan tjänsten komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut.

Inför rekryteringen har vi tagit ställning till annonskanaler och rekryteringsbolag och vi undanber oss därför samtal angående detta.

Jobbtitel: Design Engineer R&D
Jobbkategori: R&D
Plats: Jönköping
Ansök senast: 2024-05-15

Vill du vara med och utveckla energieffektiva produkter som bidrar till bättre hälsa?

Vi erbjuder dig
På R&D arbetar vi med att driva utvecklingen av våra produkter inom ventilation. I Jönköping anvarar vi även för utvecklingen av luftbehandlingsaggregat och kylbafflar, vilket innebär att expertis, produktutveckling och stor del av tillverkningen av produkterna sker här. Vår funktion består av av team inom mekanikkonstruktion, styr & regler, laboratorium och teknikutveckling och vi har bland annat ett av Europas största och mest avancerade laboratorier. Hos oss får du därför vara en del av hela kedjan, från utveckling och testning till färdig produkt som levereras till kund.

Mekanikteamet på R&D består av 7 konstruktörer som arbetar som länken mellan idé och färdig produkt, utifrån behovet från marknaden av antingen en ny produkt eller vidareutveckling av våra befintliga produkter. Som Design Engineer antar du en bred generalistroll inom mekanikkonstruktion där du både kommer få arbeta med att ta fram koncept, utvärdera prototyper och ta fram ett fullständigt produktionsunderlag bestående av ritningar, BOM-listor och produktspecifik data, till våra olika produktionsenheter i Jönköping och övriga Europa. Du rapporterar till Mechanical Design Manager.

Vem är du
Vi söker dig som är en positiv och lösningsfokuserad lagspelare. Du har minst 3-5 år praktisk erfarenhet som konstruktör på en tillverkande industri, där du har jobbat i Solid Works eller liknande CAD-program, gärna inom tunnplåtskonstruktion.  Vi ser gärna att du har en ingenjörsutbildning eller motsvarande teknisk utbildning i grundne, med fördel inom mekanisk konstruktion. 

För att lyckas i den här rollen är det viktigt att du har ett brett tekniskt intresse och är orädd för att ta dig an arbetsuppgifter på ett självständigt och strukturerat sätt. Du kommer ha flera kontakter på olika avdelningar inom företaget, vilket gör att du behöver ha en hög kommunikativ förmåga. Då vi är en global koncern innebär detta också att du behöver ha mycket goda kunskaper i både svenska och engelska.

Vårt Löfte
För oss är det enkelt. För att kunna vara den ledande leverantören av energieffektiva ventilationslösningar är vår tekniska utveckling och våra engagerade medarbetare centrala. Hos oss på FläktGroup är närheten till våra kunniga specialister och generalister inom flera olika yrkesområden en styrka som skapar en tydlig helhet. Här finns en kultur som präglas av laganda och entreprenörskap, där vår vardag kännetecknas av en amibitiös och flexibel inställning. Vi hjälps tillsammans åt för att hitta den bästa lösningen, oavsett vilka utmaningar vi stöter på. Både i vårt arbete och för våra kunder.
För det är tillsammans vi skapar något enastående. För hela livet.

Övrig info

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Rickard Brandt, Mechanical Design Manager, på tel 036-193279 eller rickard.brandt@flaktgroup.com. Sista ansökningsdag är 15 maj, men vi tipsar dig om att ansöka redan idag, då vi tillämpar löpande urval. Inför rekryteringen har vi tagit ställning till annonskanaler och rekryteringsbolag och vi undanber oss vänligen samtal rörande detta.

Jobbkategori: Sälj och service
Plats: Malmö
Ansök senast: 2024-05-12

Är du en tävlingsinriktad, driven person som har erfarenhet av konsult och entreprenörsledet och brinner för att göra affärer? Då har vi något för dig!

Stories

Joseph är problemlösaren som gillar action & teknik

“Mixen av problemlösning och att vara involverad i verksamheten är det roligaste. Jag lockades av att få jobba produktionsnära och att få se slutprodukten, det tycker jag är jätteroligt!”
Läs mer

Amir är Lean-fantasten med fokus på toppkvalitet

”Kvalitetsarbetet förenar kundernas behov av riktigt bra produkter med våra interna satsningar av att hela tiden utveckla vår verksamhet. Det är en uppenbar win win.”
Läs mer

Karl - Kunden som blev vår säljare

”Att vi har en stor produktion här i Sverige och lokal närvaro i vår säljorganisation, gör ju att vi kan ge ökad tillgänglighet och snabbare information till våra kunder.”
Läs mer

Amir har hjärta för smarta & klimatsmarta produkter

”För mig är det viktigt att jobba på ett företag som tänker på miljön. Våra produkter är väldigt klimatsmarta.”
Läs mer

Hanna drivs av att mixa teknik, produktion & kundfokus

”Det händer alltid nya saker som gör att du utvecklas. Här finns det inte en chans att du tröttnar på ditt jobb!”
Läs mer

Mehmet har jobbat på FläktGroup i 25 år!

”Med fokus på ständiga förbättringar, hög kvalitet och bra kvalitetskontroller minskar både reklamationsärenden och transportkostnader. Det är väldigt roligt!”
Läs mer